Properament

Neix el Ballet Contemporani de Catalunya

Arrenca una nova companyia de dansa amb seu a Terrassa en temps de Covid

05-09-2020

La COVID-19 ha estat el focus de nombrosos problemes per al món de la cultura, però, ni tan sols així, ha estat capaç de fer aigües les estrenes d’algunes novetats de la clàssica que han vist la llum durant aquests darrers mesos. Parlem del Ballet Contemporani de Catalunya, una nova companyia de dansa que, de la mateixa manera que el Cor Cererols i el seu primer enregistrament i d’altres iniciatives que es van despertant, anuncia el seu primer projecte després que aquest hagi hagut d’ésser mogut en el calendari per la situació sanitària.  

El Ballet Contemporani de Catalunya parteix del desig de dignificar la figura del ballarí i la seva integritat i independència en el nostre territori

Els orígens d’aquesta companyia, els principals objectius de la qual es resumeixen en la creació d’una dansa de qualitat i d’avantguarda a l’abast de tots els públics, cal situar-los al novembre de l’any passat, quan sorgeix la primera idea de promoure la dansa en sentit ampli, explorant les seves capacitats de comunicació i expressió i els seus estils. Amb seu estable a Terrassa, el Ballet Contemporani de Catalunya parteix del desig de dignificar la figura del ballarí i la seva integritat i independència en el nostre territori, on això no sempre ha estat possible degut a la manca de col·laboració institucional ferma amb el món de la dansa. 

Ballarins del BCC

Mu-dansa és el nom del primer programa amb el qual s’estrena el BCC: amb cinc ballarins i un quartet de corda com a protagonistes, la mostra pretén establir un vincle amb les ciutats que l’acullen, tot proporcionant una visibilitat d’alguns dels seus espais culturals més emblemàtics. De l’actuació, Xoc Anti-Tempo n’és la peça principal i es presenta com un homenatge a la dansa alhora que posa en relleu l’evolució d’aquesta disciplina artística al llarg de la història. Cal esmentar que, tot i que en un primer moment s’havia concebut aquest programa en un espai de residència fix, la crisi sanitària ha provocat la submissió del Mu-dansa a la itinerància, establint una gira de cinc funcions programades a l’octubre al Teatre Fortuny de Reus (02/10), al Teatre Principal d’Arenys de Mar (11/10), al Teatre Lluïsos d’Horta (18/10) i, finalment, a la Sala Crespi de Terrassa (23/10 i 24/10). 

Pel que fa als integrants del programa, és precisament el fet que la dansa neix del moviment del cos inspirat en la música el que ha portat els ballarins a incorporar aquesta darrera en viu: l’agrupació musical del BCC està formada per quatre membres de l’OH! Orquestra Simfònica d’ex-alumnes del Conservatori de Música de Terrassa, tots ells professionals i amb una àmplia experiència; el director n’és el terrassenc Ignasi Prunés. Pel que fa al ball, la jove americana Elizabeth Cohen és qui ha assumit la direcció artística del BCC, a més de col·laborar-hi com a coreògrafa i ballarina; Miquel G. Font n’és l’assessor artístic i el coreògraf convidat. Florine Boland, Diego Urdangarin, Nabar Martinez i Matilda Gustafsson configuren l’elenc de ballarins. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Loles Raventós García-Amorena
Loles Raventós García-Amorena
Redactora
@LolesRaventos